gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladepavlova met kiwi

Chocoladepavlova met kiwi

ingrediënten


20 min
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Teken 8 cirkels van circa 10 cm Ø op het bakpapier.
  • 3 Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.
  • 4 Voeg de basterdsuiker toe en klop het eiwit tot glanzende pieken.
  • 5 Voeg de maizena toe en klop goed door elkaar.
  • 6 Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels op het bakpapier en maak een klein kuiltje in het midden.
  • 7 Bak de pavlova’s in de oven in circa 1 uur gaar.
  • 8 Schakel de oven uit en laat de pavlova’s nog circa 1 uur in de oven staan.
  • 9 Smelt de chocolade au bain-marie of circa 2 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  • 10 Bedruppel de pavlova’s met een lepel gesmolten chocolade.
  • 11 Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  • 12 Schep de room in de kuiltjes van de pavlova’s en leg de partjes kiwi erop.
  • 13 Besprenkel eventueel met de honing.

bereidingstip

Bak de pavlova’s een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.. Voeg 25 gram grof gemalen amandelen of hazelnoten toe aan het eiwitschuim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate