4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladeperen met amandel

Chocoladeperen met amandel

ingrediënten


40 min
4 personen
liter roomijs
50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rum
200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 handperen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd een stukje schil van de citroen en pers de citroen uit. Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan zitten.
  • 2 Verwarm de wijn in een pan met de suiker, citroenschil en -sap tot net onder het kookpunt. Zet de peren erin en zorg dat ze onder staan. Pocheer ze circa 15 minuten zodat ze nog wel stevig zijn. Neem de peren uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Steek met een appelboor aan de onderkant de klokhuizen uit de peren, maar laat de steeltjes zitten. Meng de amandelspijs met de eidooier en vul de peren ermee. Zet de peren in de koelkast of even in de diepvries zodat ze goed koud worden.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 800 watt. Meng de rum en de boter erdoor.
  • 5 Bestrijk de peren dik met chocolade en bestrooi ze met de amandelen. Laat de chocolade om de peren in de koelkast hard worden.
  • 6 Serveer op elk bord een grote bol ijs en zet de peer erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté