4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocoladeperen met specerijen-ijs

Chocoladeperen met specerijen-ijs

ingredi├źnten


35 min
4 personen
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gestampte muisjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 liter roomijs
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rum
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 handperen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Snijd een stuk schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Steek met de appelboor het klokhuis aan de onderkant eruit. Besprenkel de binnen- en buitenkant van de peren met het citroensap.
  • 2 Breng de witte wijn met de suiker en citroenschil aan de kook. Leg de peren erin. Houd het vocht tegen de kook aan en pocheer de peren circa 5 minuten. Keer ze regelmatig.
  • 3 Laat de peren afkoelen en zet ze kort in de diepvries zodat ze stevig worden. Laat het ijs iets zachter worden. Meng de specerijen door het ijs en zet terug in de diepvries.
  • 4 Meng de amandelspijs met de eidooier en vul de peren ermee. Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron. Meng de rum en boter erdoor.
  • 5 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrijk de peren met de chocolade en bestrooi met de amandelen.
  • 6 Zet de peren in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Serveer de peren met een bolletje specerijen-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 12 gram