4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladepotje met speculaas

Chocoladepotje met speculaas

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 ovenvaste kopjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel.
  • 3 Schep daarna het chocolademengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

bereidingstip

Kies eens voor chocolade met nootjes. . Vervang speculaaskruiden door een mespuntje kaneelpoeder met gemalen zwarte peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté