8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart

Chocoladetaart

ingrediënten


35 min
8 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

300 gram slagroom
bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram cakemeel

dit product is niet beschikbaar

cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de basterdsuiker romig. Mix één voor één de eieren erdoor en klop 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg de melk, cacao en het cakemeel in gedeelten toe en meng tot een glad beslag.
  • 2 Bestuif de ingevette springvorm met bloem en schep het beslag erin. Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat de taart buiten de oven afkoelen.
  • 3 Maak intussen de vulling. Verwarm de slagroom tegen de kook aan en neem de pan van de warmtebron. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet dit mengsel kort in de koelkast om af te koelen, maar laat niet hard worden.
  • 4 Snijd de chocoladetaart horizontaal doormidden. Klop de chocoladeslagroom stijf. Bestrijk de taarthelften met de helft van de chocoladeroom en leg op elkaar.
  • 5 Strijk de rest van de room met een spatel of paletmes over de taart. Bestuif met extra cacao en garneer met de walnoten.

bereidingstip

Maak de chocoladetaart nog lekkerder. Strijk eerst een laagje abrikozenjam, bosvruchtenjam of sinaasappelmarmelade op de taarthelften voordat de chocoladeroom erop gaat.. De laag chocolade die je als vulling en topping voor deze chocoladetaart gebruikt, noem je ook wel ganache. Je kunt deze vulling door goed te koelen heel vast en stevig laten worden, maar na een korte koeltijd ook luchtig opkloppen. Naast pure chocolade kun je hiervoor witte chocolade of melkchocolade nemen. Je hebt dan wel wat meer chocolade nodig voor dezelfde hoeveelheid slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 9 gram