8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart met bietjes

Chocoladetaart met bietjes

ingrediënten


20 min
8 personen
zilverpilletjes
8 chocolaatjes

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

175 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer of hak de bietjes tot een grove puree.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade bijna gesmolten is de koffie en boter toe en roer goed.
  • 3 Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout boven een aparte kom.
  • 4 Roer van de warmtebron af de basterdsuiker door het chocolademengsel en laat een beetje afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers en bietjespuree erdoor.
  • 5 Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken en spatel deze door het chocolademengsel. Schep er luchtig het bloemmengsel door.
  • 6 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar (de kern mag nog wat vochtig zijn). Laat buiten de oven afkoelen.
  • 7 Bestrooi de taart met poedersuiker en versier met chocolaatjes en bakparels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 10 gram