6 personen
eenvoudig
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel

Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel

ingrediënten


50 min
6 personen
175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

lage taartvorm

  • 1 Begin met de sinaasappels. Boen ze onder heet water heel goed schoon en snijd ze in plakken van 1/2 centimeter dik.
  • 2 Verwarm de suiker met 5 eetlepels water en laat dit zachtjes koken tot een lichtblonde karamel. Leg de sinaasappelplakken erin en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au bain-marie (of in de magnetron 3-4 minuten op 400 Watt) en laat afkoelen tot lauw.
  • 4 Splits de eieren. Klop de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom.
  • 5 Meng de boter en suiker en klop de gesmolten chocolade erdoor. Spatel een voor een de eidooiers erdoor.
  • 6 Voeg de bloem toe en spatel de eiwitten er luchtig door tot een glad beslag. Vet de vorm in en bestuif hem met bloem. Vul de vorm met het chocolademengsel en bak de taart in het midden van de oven 30 minuten gaar.
  • 7 Laat hem afkoelen tot lauwwarm voordat de vorm wordt verwijderd of serveer hem in de vorm (het is een zachte taart). Versier met de plakken sinaasappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 8 gram