8 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart met romige cranberryvulling

Chocoladetaart met romige cranberryvulling

ingrediënten


40 min
8 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

60 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Roer de cranberrycompote goed los met de mascarpone.
  • 2 Laat voor het glazuur de rest van de chocolade in de slagroom smelten op een lage stand en roer goed door. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met de cranberryroom. Leg de bovenkant erop.
  • 4 Zet de taart op het rooster boven een pan op een bakplaat. Giet het chocoladeglazuur over de taart en strijk met een groot mes de bovenkant glad. Laat overtollig glazuur wegvloeien langs de zijkant van de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram