4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladetaartjes met sinaasappelsaus

Chocoladetaartjes met sinaasappelsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
pot sinaasappelmarmelade
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Vet de soufflébakjes in en bestuif ze met bloem.
  • 3 Klop de eieren met de suiker schuimig in een kom. Meng 30 gram bloem en een snufje zout erdoor.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Roer de boter erdoor.
  • 5 Klop de gesmolten chocolade door het eimengsel tot een glad mengsel ontstaat.
  • 6 Verdeel dit over de schaaltjes en zet 10-12 minuten in het midden van de oven. Bak tot de buitenkant net stevig is, dan is de binnenkant nog vloeibaar.
  • 7 Verwarm de marmelade met de sinaasappellikeur en voeg een snufje nootmuskaat toe.
  • 8 Leg bordjes op de schaaltjes van de taartjes. Stort de taartjes en sprenkel er wat warme sinaasappelsaus overheen.
  • 9 Bestrooi eventueel met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de marmelade door bosvruchten- of kersenjam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 6 gram