6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladeterrine met frambozen

Chocoladeterrine met frambozen

ingrediënten


30 min
6 personen
200 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

7 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

225 pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

175 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 cakevorm

  • 1 Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  • 2 Verwarm de slagroom zonder te koken.
  • 3 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 4 Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  • 6 Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  • 7 Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  • 8 Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  • 9 Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté