4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetompouce

Chocoladetompouce

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram chocolademousse

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de 6 vellen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten.
  • 2 Bestrijk elke stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen. Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 3 Bak het filodeeg in circa 10 minuten knapperig en bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Breng de kristalsuiker met het 4 eetlepels water aan de kook tot de suiker is opgelost en een siroop is ontstaan.
  • 5 Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn. De siroop mag niet karameliseren.
  • 6 Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
  • 7 Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse. Leg hierop een ander filodeegje en bestuif met poedersuiker.
  • 8 Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij. Serveer direct.

bereidingstip

Serveer eventueel met een dot slagroom.

wijnadvies

Een prachtig excuus om weer eens een flesje San Lucar Cream Sherry of Sealord Tawny Port te ontkurken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 6 gram