4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Choritos a la chalaca

Choritos a la chalaca

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

blaadje veldsla
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

5 limoenen

dit product is niet beschikbaar

100 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

16 grote mosselen

  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die na een tik op het werkvlak open blijven staan.
  • 2 Kook de mosselen in een beetje water 3-4 minuten tot ze open staan. Schud ze op en giet af.
  • 3 Haal het mosselvlees uit de schelpen en bewaar de schelpen. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en pel ze.
  • 4 Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met driekwart van de ui, de rode peper, knoflook, de helft van de koriander, de bosui en mais met het limoensap en een beetje zout tot een goedgevulde dressing.
  • 5 Leg het mosselvlees in de onderste schelphelften en leg ze in een cirkel op een schaal. Verdeel de dressing erover.
  • 6 Garneer in het midden van de cirkel met blaadjes sla, reepjes paprika, de rest van de ui en de rest van de koriander. Serveer met in punten gesneden pitabrood.

bereidingstip

Serveer de mosselen op vergruisd ijs zodat ze stevig blijven liggen. . Neem voor dit recept het sap van 3 citroenen in plaats van limoensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram