4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Chorizo-kipburger

Chorizo-kipburger

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 zoete ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 grote witte broodjes
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal het kipgehakt en de chorizo fijn in de keukenmachine of hak het vlees zeer fijn met een scherp mes. Voeg ui, peterselie en peper en zout naar smaak toe.
  • 2 Vorm er 4 burgers van. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de pikante knoflookmayonaise.
  • 4 Beleg de bollen met de ijsbergsla, paprikaringen en dunne uienringen. Leg de burgers erop en serveer met de knoflookmayonaise.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook garen in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of gaar de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 32 gram