1Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Hak ze fijn als ze zijn afgekoeld.
2Nog meer hakken! Hak een blokje pure chocolade in grove stukken. Smelt de rest van de chocolade in de magnetron. Roer tussendoor een paar keer zodat de chocolade niet verbrandt. Want dat vindt natuurlijk niemand lekker.
3Tijd om te gaan dippen! Doop het glas in de gesmolten chocolade en daarna in de gehakte hazelnoten. Laat het glas mét chocolade en hazelnootdip uitharden in de koelkast.
4Giet de Chocomel in de blender. Voeg wat vanille-ijs toe en mix het door elkaar. Net zo lang tot je écht niet langer kan wachten om aan jouw Chocomel milkshake te beginnen. En de Chocomel en het ijs goed gemengd zijn natuurlijk. Als je handig bent in de keuken kan dit ook met een staafmixer.
5Je bent er bijna! Schenk de Chocomel milkshake in het gedipte glas. Maak het feest compleet met een (grote!) toef slagroom, chocoladesnippers en de overgebleven nootjes.
6Dan nog de belangrijkste beslissing: wel of geen slagroomsnor. Steek er een rietje in als je het niet aandurft. Uiteraard stellen we selfies mét slagroomsnor erg op prijs ;)