gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak

Churros

ingrediënten


30 min
chocoladepasta

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

keukenpapier

  • 1 Meng de bloem met het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Verwarm de boter met de melk, de vanille-essence en 250 ml water in een steelpan. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C. Spuit het beslag in slierten van 10 cm in de pan en bak in 4-5 minuten goudbruin.
  • 3 Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng de rest van de suiker met de kaneel en wentel de churros erdoor. Serveer de chocoladepasta als dip bij de churros.

bereidingstip

Kun je geen vanille-essence vinden? Gebruik dan ½ zakje vanillesuiker en verminder de hoeveelheid suiker met 1 eetlepel. . Verwarm de chocopasta even, dan kun je nog beter dippen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 2 gram