eenvoudig
25 min.
brunch
home recepten Ciabatta zalmsandwich

Ciabatta zalmsandwich

ingrediënten


25 min
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

150 gram tzatziki

dit product is niet beschikbaar

zakje dille
1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de ciabatta op het rooster en bak in ca. 8 min. af. Laat helemaal afkoelen.
  • 2 Kook intussen de eieren 8 min. in kokend water (bijna hard). Laat schrikken, pel ze en prak fijn.
  • 3 Snijd de bieten in dunne plakjes en was en droog de blaadjes sla. Snijd de ui in ringen en hak de dille grof.
  • 4 Snijd de ciabatta open en verdeel de tzatziki over de onderste helft. Beleg met 3 slablaadjes, biet, zalm, ui, dille en ei. Bestrooi met peper. Dek af met de rest van de sla en de bovenkant van het brood. Druk licht aan en zet er 8 prikkers in. Leg het brood op een serveerplank en snijd tussen de prikkers in stukken.

bereidingstip

Je kunt de ciabatta ook met andere toppings beleggen, zoals verse pesto, zongedroogde tomaat, mozzarella, basilicum en rauwe ham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 11 gram