eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Cinnamon rolls uit de airfryer

Cinnamon rolls uit de airfryer

ingrediënten


20 min
50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 rol roomboterbladerdeeg
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneel
4 eetlepels donkere basterdsuiker
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

bakpapier

bakkwastje

  • 1 Bekleed de bodem van het airfryermandje met een passend stuk bakpapier.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan tot het net vloeibaar is, maar laat het niet borrelen. Roer de suiker en kaneel erdoor. Hak de walnoten fijn.
  • 3 Rol het bladerdeeg met het bijgesloten bakpapier uit, bestrijk met het boter-suikermengsel en bestrooi met de walnoten. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op. Snijd de zijkanten van de rol netjes bij en snijd de rol in ca. 16 plakken van 2 cm.
  • 4 Leg de plakken met wat tussenruimte in het airfryermandje. Bak ze op 200°C in 15-16 min. goudgeel en gaar. Roer intussen in een kom de poedersuiker met 1-2 el water tot een glad glazuur.
  • 5 Neem de rolls uit de airfryer, laat ze iets afkoelen en zigzag het glazuur erover. Serveer ze warm.

bereidingstip

Heb je geen airfryer? Bak de cinnamon rolls dan 20 m inuten in een voor verwarmde oven op 200°C goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 448 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst