gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroen-boerenkool-maanzaadmuffins

Citroen-boerenkool-maanzaadmuffins

ingrediënten


10 min
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

120 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Blancheer de boerenkool 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en pureer met de eieren tot een glad mengsel.
  • 3 Klop intussen de boter met de suiker luchtig. Voeg het boerenkoolmengsel al kloppend toe. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp en het sap van 1 citroen toe en klop luchtig.
  • 4 Voeg het bakmeel, maanzaad en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  • 5 Meng intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap tot een glazuur. Neem de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  • 6 Giet het glazuur over de muffins en laat hard worden.

bereidingstip

Vervang het maanzaad in dit recept eventueel door gebroken lijnzaad.

wijnadvies

Het friszure van de citroenmuffins combineert extra lekker met Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 3 gram