6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Citroen-tiramisu

Citroen-tiramisu

ingredi├źnten


20 min
6 personen
6 eetlepels limoncello

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter limonadesiroop citroen
24 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

10 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de mascarpone los met de helft van de citroenrasp.
  • 2 Klop in een andere kom de eidooiers luchtig. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe en klop circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de eidooiers toe aan de mascarpone. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het mascarponemengsel.
  • 4 Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel door de mascarpone.
  • 5 Meng de siroop met 100 ml water en eventueel de limoncello.
  • 6 Week de lange vingers circa 15 seconden in de limonade en leg een eerste laag koekjes in een schaal.
  • 7 Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
  • 8 Maak een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van de mascarpone erop.
  • 9 Strijk het mengsel weer glad en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Bestrooi met de overige citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 11 gram