4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Citroenbavarois met munt en frambozen

Citroenbavarois met munt en frambozen

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

puddingvorm

  • 1 Week de gelatine in koud water. Splits de eieren.
  • 2 Klop de eidooiers met 2 eetlepels suiker in een ruime kom in circa 5 minuten romig. Zet de kom op een pan met heet water, zodat de bodem van de kom het water net niet raakt. Roer het citroensap erdoor en klop op een lage stand goed tot het mengsel glad en gebonden is. Neem de kom van de pan.
  • 3 Knijp de gelatine uit, roer de blaadjes door het eimengsel en laat de vla afkoelen. Roer af en toe door. Klop de slagroom stijf.
  • 4 Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel de slagroom met de gehakte munt door de citroenvla en spatel het mengsel door de eiwitten.
  • 5 Spoel de puddingvorm(pjes) om met water en giet het bavaroismengsel erin. Zet 2-3 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast om op te stijven.
  • 6 Maak de zijkanten van de bavarois los van de vorm of houd de vorm enkele tellen in heet water en stort de bavarois. Garneer de citroenbavarois met de plakjes citroen, frambozen en muntblaadjes. Zeef er wat poedersuiker over.

bereidingstip

Vervang het citroensap (van ca. 3 citroenen) in dit recept door grapefruit- of sinaasappelsap.

wijnadvies

Lekker fris en fruitig met Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté