gemiddeld
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroencake met rozemarijn

Citroencake met rozemarijn

ingrediënten


60 min
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  • 2 Klop de boter met 200 gram suiker glad en luchtig.
  • 3 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  • 4 Voeg de citroenrasp, rozemarijn, amandelen en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
  • 5 Leg de plakjes citroen, zonder dat ze elkaar overlappen, op de bodem van de cakevorm.
  • 6 Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake in de oven in 45-60 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Maak intussen een siroop: verwarm de rest van de suiker met het citroensap tot de suiker is gesmolten.
  • 8 Stort de cake uit de vorm zodat de citroenplakjes aan de bovenkant zitten.
  • 9 Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de citroensiroop over de warme cake.
  • 10 Laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté