eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroenduimpjes

Citroenduimpjes

ingrediënten


20 min
50 gram lemoncurd
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram ongezouten boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, suiker, bloem, het ei, bakpoeder en een snuf zout. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie ca. 30 min. in de koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm van het deeg 20 balletjes. Druk ze iets plat en leg ze op de bakplaat. Druk met je duim in elk koekje een kuiltje. Gebruik een lepeltje voor het vullen van de kuiltjes met lemoncurd.
  • 3 Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca. 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat de duimpjes op een rooster afkoelen.

bereidingstip

Garneer de duimpjes met wit glazuur (taartdecoratie, 125 g).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté