4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Citroenkip met peterselie en munt

Citroenkip met peterselie en munt

ingrediënten


45 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met een schuimspaan uit de pan.
  • 2 Voeg de gember, peper en knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
  • 3 Roer er kerrie, komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.
  • 4 Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de -rasp toe.
  • 5 Breng alles aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor.
  • 6 Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.

bereidingstip

Lekker met tagliatelle en tomatensalade of broccoli.

wijnadvies

Dit frisse gerecht vraagt om een 'citroenfrisse' witte wijn, bijvoorbeeld een Kaapse sauvignon blanc van Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 23 gram