gemiddeld
15 min.
tussendoortje
home recepten Citroenkransjes

Citroenkransjes

ingrediënten


15 min
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek met een groot glas cirkels eruit. Steek uit de cirkels weer kleinere cirkels zodat je een kransje overhoudt.
  • 3 Kneed alle restjes deeg weer door, rol uit en steek ook hier cirkels uit. Ga zo door tot al het deeg op is.
  • 4 Leg de kransjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Klop intussen de poedersuiker met het citroensap tot een vloeibaar glazuur in een diep bord. Doop de bovenkant van de kransjes in het glazuur, laat iets uitdruppelen en laat de citroenkransjes circa 1 uur drogen tot het glazuur hard geworden is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 2 gram