10 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroenkwarktaart met bosvruchten

Citroenkwarktaart met bosvruchten

ingrediënten


25 min
10 personen
muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

200 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

400 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limonadesiroop citroen
2 eetlepels limoncello

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

650 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelcantuccini
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van de springvorm en druk goed aan met een vochtige lepel.
  • 2 Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Spatel de room door de kwark. Verwarm het citroensap met de citroenrasp en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend op. Laat iets afkoelen.
  • 3 Meng de limoncello erdoor en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de koek­ bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Verwijder de rand van de vorm. Pureer de helft van de aalbessen en verdeel over de bovenkant van de taart. Verdeel de rest van de takjes aalbessen, blauwe bessen en frambozen erover. Garneer met munt.

bereidingstip

Vervang de helft van de kwark in dit recept door mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté