4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Citroenmousse met walnoot en gember

Citroenmousse met walnoot en gember

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

125 gram ijswafeltjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 coupes

4 glazen

  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Verkruimel de boterwafeltjes. Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels. Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
  • 2 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room. Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
  • 3 Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels. Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Neem voor dit recept lange vingers, bitterkoekjes of amandelkoekjes in plaats van wafeltjes.

wijnadvies

De Coeur de Muscat St. Jean Minervois heeft een lekker zoetje als tegenhanger voor de citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté