- 1 Kook de pasta beetgaar.
- 2 Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de vruchten uit.
- 3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
- 4 Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en peper en zout erdoor.
- 5 Bestrijk de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan.
- 6 Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen-courgettemengsel en warm goed door.
- 7 Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden.
bereidingstip
Lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.. De zalmmoten kunnen worden vervangen door zalmforelfilets, tonijn of tilapia. . Neem komkommer in plaats van courgette.
wijnadvies
Eén en al lentefrisheid hier, kies dan voor een frisse, droge witte wijn: een Italiaanse Verdicchio of Soave, een Duitse Classic Riesling of een Franse Entre-deux-Mers.