4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Citroenpasta met geroosterde zalm

Citroenpasta met geroosterde zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

4 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram spiraaltjespasta

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de vruchten uit.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
  • 4 Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en peper en zout erdoor.
  • 5 Bestrijk de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan.
  • 6 Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen-courgettemengsel en warm goed door.
  • 7 Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden.

bereidingstip

Lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.. De zalmmoten kunnen worden vervangen door zalmforelfilets, tonijn of tilapia. . Neem komkommer in plaats van courgette.

wijnadvies

Eén en al lentefrisheid hier, kies dan voor een frisse, droge witte wijn: een Italiaanse Verdicchio of Soave, een Duitse Classic Riesling of een Franse Entre-deux-Mers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 44 gram