4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Citroenpasta met groene groenten

Citroenpasta met groene groenten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges

  • 1 Verwijder indien nodig de houterige achterkant van de asperges. Kook de asperges en sugarsnaps 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Klop de eieren met de eidooiers, citroenrasp en -sap, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper.
  • 3 Kook de pasta beetgaar en houd warm.
  • 4 Rooster de rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant.
  • 5 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de groenten toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 6 Roer het eimengsel gedurende 1 minuut door de warme pasta en verdeel de groenten erover.
  • 7 Bestrooi de pasta met de peterselie en de krokante ham. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté