4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Citroenrisotto met gemarineerde kipkluifjes

Citroenrisotto met gemarineerde kipkluifjes

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 broccoli

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 kipkluifjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Leg de kipkluifjes met de marinade op de bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig beginnen te worden.
  • 4 Voeg dan een scheutje hete bouillon toe, roer en voeg steeds een scheutje bouillon toe zodra de bouillon in de pan helemaal is opgenomen. Ga zo door tot de rijst beetgaar is.
  • 5 Voeg de doperwtjes, citroenrasp en een kneepje citroensap toe. Schakel de warmtebron uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 6 Breng de risotto op smaak met zout en peper en laat even staan. Kook intussen de broccoli.
  • 7 Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas, kipkluifjes uit de oven en de broccoli.

bereidingstip

Ben je een visliefhebber? Serveer de risotto met gebakken kabeljauwfilet in plaats van kipkluifjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté