4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Citroenrisotto met venkel en dille

Citroenrisotto met venkel en dille

ingrediënten


30 min
4 personen
30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui en venkel zacht.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • 3 Voeg 250 ml bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen.
  • 4 Herhaal deze stap tot alle bouillon na circa 20 minuten op is en de rijst beetgaar is.
  • 5 Rasp de schil van 1 citroen.
  • 6 Schil beide citroenen dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  • 7 Roer de citroenrasp, partjes citroen, dille en crème fraîche door de risotto.
  • 8 Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi de citroenrisotto met de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 14 gram