8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroentaart met blauwe bessen en rozemarijn

Citroentaart met blauwe bessen en rozemarijn

ingrediënten


20 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

10 eetbare viooltjes
1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm.
  • 3 Leg bakpapier met daarop blindbakvulling op het deeg en bak de bodem circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak nog 10 minuten verder.
  • 5 Laat de bodem afkoelen op een rooster.
  • 6 Verlaag de oventemperatuur naar 170ºC.
  • 7 Klop voor de vulling de eieren met de rest van de suiker, de rest van de citroenrasp en de helft van het citroensap.
  • 8 Voeg de gesmolten boter, de rest van het citroensap en de rest van de gemalen amandelen toe en meng goed.
  • 9 Schenk deze vulling op de taartbodem en bak 35-40 minuten in de oven tot de vulling gestold is.
  • 10 Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • 11 Meng de blauwe bessen met de rozemarijn en verdeel ze in een streep over de afgekoelde taart.
  • 12 Garneer eventueel met viooltjes en bestuif de taart met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 7 gram