-
1
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
-
2
Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
-
3
Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
-
4
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
5
Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
-
6
Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
-
7
Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.
wijnadvies
Mousserende Neirano Asti Spumante of Moscatel Castillo de las Almenas.