10 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus

Citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus

ingrediënten


40 min
10 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 grapefruit

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

475 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

vershoudfolie

taartvorm met losse bodem

blindbakvulling

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg 5 cm groter dan de vorm uit, tot een dikte van circa 3 mm.
  • 2 Leg het deeg met een opstaande rand van circa 2 cm in de ingevette taartvorm. Snijd de bovenrand bij en prik gaatjes in de deegbodem.
  • 3 Leg een stuk bakpapier erop met daarop de blindbakvulling en zet de vorm 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC. Meng voor de vulling de eieren, eidooiers en suiker.
  • 5 Meng de slagroom, citroenrasp en -sap erdoor en schenk deze vulling op de taartbodem tot de bodem goed bedekt is, je houdt bij een kleine taartvorm eventueel wat vulling over.
  • 6 Bak de taart circa 45 minuten in het midden van de oven, tot de vulling net gestold is. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • 7 Zet de taart daarna nog 1 uur in de koelkast. Garneer de taart met de gekonfijte citrusschilletjes en rozemarijnnaaldjes. Bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Spuit toefjes meringue op de taart en zet kort onder de grill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté