4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Citroentartelette met meringue

Citroentartelette met meringue

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 plakken bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 taartvormpjes

steunvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Leg er een stukje bakpapier op en verdeel daarover de steunvulling.
  • 2 Bak de deegbodems 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Splits 4 eieren en zet de eiwitten apart. Breng de boter met het citroensap en 150 gram basterdsuiker aan de kook.
  • 4 Klop het mengsel goed door en voeg van de warmtebron af al roerend 2 hele eieren en 4 eidooiers toe. Zet het mengsel tijdens goed kloppen nog 2 minuten op een lage stand zodat het bindt. Laat het daarna afkoelen. Roer af en toe.
  • 5 Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije kom.
  • 6 Haal de deegbodems uit de oven. Zet de oven op 150°C. Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  • 7 Verdeel de citroenvulling over de deegbodems en schep daarop het eiwitschuim. Zet de taartjes nog circa 5 minuten in de oven tot het schuim lichtbruin is.

bereidingstip

Blind bakken van taartbodems doe je met een steunvulling. Bij kookwinkels zijn speciale bakparels of -knikkers te koop. Je kunt ook gedroogde bonen als steunvulling gebruiken. Deze kun je dan niet meer voor consumptie gebruiken maar afgekoeld bewaard in een goed afsluitbare huishouddoos zijn ze telkens weer te gebruiken als steunvulling.

wijnadvies

Niet te zwaar eindigen met Yellow Tail Moscato of Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté