eenvoudig
15 min.
drankje
home recepten Citrus-gembersiroop

Citrus-gembersiroop

ingrediënten


15 min
4 eetlepels verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 fles

  • 1 Schil de citroenen en sinaasappels. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk wit mee snijdt, dit is bitter. Bewaar de schillen. Pers citroenen uit tot je 100 ml sap hebt. Pers sinaasappels uit tot je 200 ml sap hebt.
  • 2 Doe de suiker met 200 ml water in een pan en laat op de middelhoge stand de suiker oplossen. Roer regelmatig. Voeg de citrusschillen, gember en het citroen- en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat in ca. 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef in een schone fles en bewaar tot 1 week in de koelkast.

bereidingstip

Serveer met (bruis)water en munt voor een limonade of met heet water voor thee.. Serveer met vers fruit, meringue en slagroom als nagerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 266 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 1 gram