4 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Citrusmousse

Citrusmousse

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes witte gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zeef de geperste sappen en meet de hoeveelheid. Het moet totaal 200 milliliter zijn, voeg zo nodig nog extra limoensap toe.
  • 2 Klop de eidooiers met een eetlepel van de suiker au bain-marie tot een dikke crème. Blijf roeren tot de crème gebonden is.
  • 3 Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost.
  • 4 Voeg het sap toe en roer alles heel goed door. Laat onder af en toe roeren afkoelen in een bak met koud water.
  • 5 Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de crème er voorzichtig door. Schep in vier schaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Lekker met partjes sinaasappel of grapefruit.

wijnadvies

Heerlijk met zo'n licht schuimende, licht alcoholische Moscato d'Asti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté