- 1 Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zeef de geperste sappen en meet de hoeveelheid. Het moet totaal 200 milliliter zijn, voeg zo nodig nog extra limoensap toe.
- 2 Klop de eidooiers met een eetlepel van de suiker au bain-marie tot een dikke crème. Blijf roeren tot de crème gebonden is.
- 3 Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost.
- 4 Voeg het sap toe en roer alles heel goed door. Laat onder af en toe roeren afkoelen in een bak met koud water.
- 5 Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de crème er voorzichtig door. Schep in vier schaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip
Lekker met partjes sinaasappel of grapefruit.
wijnadvies
Heerlijk met zo'n licht schuimende, licht alcoholische Moscato d'Asti.