lage ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
lage ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Dit recept kan ook worden gemaakt met fruit uit blik. . Lekker met een bolletje vanilleroomijs. . <h4>Bereidingswijze</h4> Verdeel de kersen over een ovenschaal en giet het beslag erover. Bak het geheel in de oven totdat de bovenkant goudbruin is en het beslag stevig aanvoelt. Het clafoutis wordt vaak geserveerd als een soort pannenkoekentaart. . <h4>Serveertips</h4> Serveer de clafoutis warm of op kamertemperatuur, bestrooid met poedersuiker en eventueel een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie. . <h4>Franse oorsprong</h4> Clafoutis komt oorspronkelijk uit de regio Limousin in Frankrijk, waar het traditioneel met kersen werd gemaakt. Het recept is in de loop der tijd aangepast met verschillende vruchten, maar de klassieke kersenvariant blijft het populairst.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 345 kcal |
vet | 11 gram |
verzadigd vet | 4 gram |
koolhydraten | 43 gram |
eiwit | 15 gram |
WEB01-SPAR-PU