4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Clafoutis met rood fruit

Clafoutis met rood fruit

ingrediënten


20 min
4 personen
500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

65 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

braam

dit product is niet beschikbaar

kers

dit product is niet beschikbaar

framboos

dit product is niet beschikbaar

pruim

dit product is niet beschikbaar

600 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Haal de pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal.
  • 2 Vermeng de bloem, een snuf zout, 50 gram van de poedersuiker en de vanillesuiker in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag.
  • 3 Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin.
  • 4 Laat afkoelen tot lauw, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

bereidingstip

Dit recept kan ook worden gemaakt met fruit uit blik. . Lekker met een bolletje vanilleroomijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 15 gram