4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Clafoutis met vanilleyoghurt

Clafoutis met vanilleyoghurt

ingrediënten


10 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten
40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Melkan volle melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Melkan halfvolle vanilleyoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanillesuiker
150 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

350 gram peren

benodigdheden

taartvorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren in plakjes en verdeel ze over de ingevette taartvorm. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de vanillesuiker.
  • 2 Klop de vanille­yoghurt, melk en eieren met een garde door elkaar. Klop de bloem en als laatste de gesmolten boter erdoor. Giet dit beslag over het fruit en bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.
  • 3 Neem uit de oven en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer (lauw)warm. Lekker met Melkan slagroom of crème fraîche.

bereidingstip

Gebruik liever geen springvorm, want die kan gaan lekken in de oven.. Dit recept is ook lekker met pruimen in plaats van peer en bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram