4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen

Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 takjes salie
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram claressefilets

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Bestrooi de vis met zout, peper en bloem. Verwarm 2 eetlepels van de olie met de boter in een grote koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
  • 3 Verwarm de rest van de olie en fruit de sjalotten circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Voeg de knoflook, kruiden en paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand enkele minuten tot de paddenstoelen rondom bruin zijn. Breng de paddenstoelen op smaak met versgemalen peper en serveer ze bij de vis.

wijnadvies

Erg smakelijk met licht gekoeld rood: Beaujolais Villages, Domaine Brunet Pinot Noir of Villa Mondi Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté