gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Classic burger

Classic burger

ingrediënten


20 min
2 kleine tomaten
1 grote tomaat
ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

350 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan.
  • 2 Kneed het gehakt met de worcestersaus, de helft van de knoflook en peper. Vorm er 2 hamburgers van. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Zet een wok met een scheutje olie aan de zijkant van de barbecue. Fruit hierin de uienringen en de rest van de knoflook. Voeg een scheutje water en de suiker toe en gaar de uien.
  • 4 Bestrooi de hamburgers met een beetje zout en leg ze op het barbecuerooster. Keer ze om als ze loskomen van het rooster. Keer regelmatig en rooster 3-4 minuten per kant.
  • 5 Leg de kaas erop. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en rooster op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan.
  • 6 Meng de honing met de mosterd en mayonaise. Beleg de onderste helft van de broodjes met ijsbergsla.
  • 7 Leg de burger, tomaat en uien erop en besprenkel met de honing-mosterdsaus. Zet de broodkapjes erop.

bereidingstip

Zo bak je de perfecte burger: vorm ronde burgers van gelijke grootte en circa 2 cm dik. Rooster de burgers op een barbecue zonder deksel. Keer de burgers pas als ze loslaten van het rooster of de bakplaat. Druk het vlees niet plat, dan wordt de burger droog. Laat de burgers voor het eten heel even rusten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 48 gram