4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Classic mac & cheese

Classic mac & cheese

ingrediënten


20 min
4 personen
2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

70 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  • 3 Voeg 100 gram oude en 100 gram jonge kaas toe en roer door totdat deze gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Meng de kaassaus en hamblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Wil je graag aan dit recept wat groenten toevoegen? Meng dan 450 gram ontdooide bladspinazie door de macaroni

wijnadvies

Serveer bij dit recept een witte wijn met een lekker frisse afdronk, zoals Mastio del Loggia Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 905 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 44 gram