4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Club focaccia met uien-omelet

Club focaccia met uien-omelet

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 grote rode uien
2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Giet 1-2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi met wat zeezout en de rozemarijn. Druk met de toppen van de vingers veel diepe kuiltjes in het deeg en bak de focaccia in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 2 Verhit intussen een paar eetlepels olijfolie en bak hierin de uienringen op een lage stand in minimaal 10 minuten zacht en kleverig. Maal wat zout en peper over en giet de eieren erop. Schud een beetje met de pan. Bestrooi met de kaas en laat de omelet afgedekt circa 5 minuten garen op een lage stand. Snijd de omelet in 4 gelijke stukken.
  • 3 Neem het brood uit de schaal en laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Meng intussen de mayonaise met de chilipeper, citroenrasp en -sap.
  • 4 Snijd de focaccia in 4 gelijke stukken en snijd deze horizontaal door. Bestrijk alle 8 delen met de mayonaise en beleg 4 delen met een pluk rucola. Verdeel hierop een stuk omelet en een paar tomaatjes. Dek af met de andere delen focaccia. Steek eventueel een prikker erdoor en serveer direct. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 34 gram
recalls | bekijk ze hier!