4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Comfort food lasagne

Comfort food lasagne

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

140 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 grote wortels
3 uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de helft van de olie en roerbak de ui, wortel, bleekselderij en paddenstoelen circa 15 minuten. Roer regelmatig zodat het vocht sneller verdampt. Voeg halverwege de baktijd de rest van de olie toe.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en meng goed. Pureer de saus grof en voeg vervolgens de aubergine toe. Kook afgedekt circa 5 minuten, tot de aubergine bijna gaar is.
  • 3 Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg dan de bloem toe. Roer glad. Giet een derde van de melk erbij en roer glad. Herhaal tot alle melk is opgenomen in de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en kook circa 2 minuten op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en roer beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer glad en houd apart. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 4 Voeg de knoflook toe aan de tomatensaus en schep een kleine laag van de groentesaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erop. Herhaal dit tot alle saus op is en eindig met een dunne laag saus.
  • 5 Leg de mozzarella erop en giet de bechamelsaus erover. Bak circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in circa 5 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté