gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cookie dough truffles

Cookie dough truffles

ingrediënten


60 min
30 gram sprinkels, gebaksdecoratie
500 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vanille-extract
60 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

85 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

240 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

225 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mixer

extra bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 155°C (hetelucht) of 170°C (boven- en onderwarmte).
  • 2 Verspreid de tarwebloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. om eventuele bacteriën in de bloem te doden. Laat afkoelen.
  • 3 Doe de roomboter, kristalsuiker en basterdsuiker in een mengkom en mix met een mixer met platte menghaak of met een handmixer in ca. 5 min. tot een romig geheel.
  • 4 Voeg het zeezout, de yoghurt of kwark en het vanille- extract toe en mix tot het geheel goed is gemengd.
  • 5 Voeg de afgekoelde tarwebloem in twee delen toe en mix door het deeg tot de bloem volledig is opgenomen. Mix de chocolade er kort door.
  • 6 Dek het deeg af en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  • 7 Maak balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot, plaats op een bord of plank bekleed met bakpapier. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 8 Smelt de chocolade au bain-marie: verwarm een steelpan met een dun laagje water. Plaats er een hittebestendige kom met de chocolade op en roer tot gesmolten. Dip de koude cookie dough balletjes met behulp van een vork in de chocolade. Leg voorzichtig op het bord met bakpapier. Verdeel wat sprinkles op de truffle terwijl de chocolade nog warm is. Laat opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Bewaar de cookie dough truffles afgedekt in de koelkast voor maximaal 7 dagen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 153 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 2 gram