8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cookie plum crumble cake

Cookie plum crumble cake

ingrediënten


20 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC en vet de ovenschaal of taartvorm in.
  • 2 Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker in een paar minuten glad en romig.
  • 3 Voeg het vanillemerg, de citroenrasp en een snuf zout toe.
  • 4 Klop de eieren één voor één erdoor.
  • 5 Voeg het bakmeel in gedeeltes toe en klop het beslag in een paar minuten luchtig.
  • 6 Bestuif de vorm met bloem en giet het beslag erin.
  • 7 Schud met de vorm zodat het beslag goed wordt verdeeld.
  • 8 Leg de pruimen met de snijkant naar boven op het beslag.
  • 9 Bevochtig de bitterkoekjes met wat water of likeur en bestrooi de pruimen ermee.
  • 10 Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • 11 Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.
  • 12 Bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de bitterkoekjes door biscuitjes of hazelnootkoekjes.. Neem perziken in plaats van pruimen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 9 gram