4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Coq au vin blanc met venkel en rivierkreeftjes

Coq au vin blanc met venkel en rivierkreeftjes

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

375 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de drumsticks rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten mee. Giet de bouillon en wijn erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten. Voeg de tijm, venkel, tomaten en bosui toe en stoof nog 5 minuten. Schep de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Zeef het stoofvocht boven een pan, roer de kookroom erdoor en kook in tot er 1/3 overblijft. Houd de groenten warm. Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus.
  • 4 Serveer de kip in diepe borden op een bedje groenten met de saus. Bestrooi de coq au vin met de peterselie. Lekker met stokbrood.

wijnadvies

Een recept voor een mooie Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 22 gram