4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

ingredi├źnten


20 min
4 personen
250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

6 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

5 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
  • 3 Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
  • 4 Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 59 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst