4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 maiskolven

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de boter met de kaas en knoflook in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • 2 Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en draai als laatste heel kort de bieslook mee. Schep over in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Bestrijk de mais met de olie (als de mais nog in het blad zit, verwijder dan alleen de buitenste bladeren en laat een laag zitten. Vouw het blad open, bestrijk met olie en vouw weer dicht).
  • 4 Verpak in folie en rooster de pakketjes op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Serveer met de knoflook-kaasboter.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 11 gram