4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Corn ribs met koriandersalsa

Corn ribs met koriandersalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

50 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 maiskolven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

vijzel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de maiskolven met een groot en scherp mes voorzichtig in de breedte doormidden. Snijd ze vervolgens in de lengte door en snijd deze helften ook weer door zodat er in totaal 16 partjes ontstaan.
  • 2 Meng de paprika-, knoflook- en komijnpoeder met zout, peper en 1 eetlepel zonnebloemolie. Bestrijk de mais rondom met dit mengsel en rooster ze op de bakplaat in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  • 3 Maal intussen de koriander, overige olie, limoenrasp en -sap in een vijzel tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de ribs met wat schepjes crème fraîche en besprenkel met de koriandersalsa naar smaak. Bestrooi met de bosui.

wijnadvies

Dit gerecht is vrij krachtig van smaak. Schenk daarom een wijn uit de ‘nieuwe wereld’ erbij, bijvoorbeeld de Australische Stoney Creek Chardonnay-Semillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 3 gram